Auberge du Pêcheur is niet zo oud als het Leielandschap maar we zijn er intussen wel deel van gaan uitmaken. En we zijn zeker van plan om er voor te zorgen dat gasten hier nog heel lang thuis kunnen komen.


THUISKOMEN AAN DE LEIE

Er zijn sinds 1924 veel gasten verwelkomd in de Pêcheur. In dat jaar opende de familie De Clercq hier aan de Leie een café met pannenkoekenhuis. Boven waren vier gastenkamers die verhuurd werden aan passanten. De zaak werd in geen tijd een geliefkoosde ontmoetingsplaats, en niet alleen voor kunstenaars die aan de Leie inspiratie vonden. Bezoekers gebruikten de fiets, koetsen en bootjes om hier ontspanning te vinden. Vier jaar na de start kreeg de eerste privé-buslijn tussen Gent en Deurle, hier zijn eindstation.

AUTHENTICITEIT ALS RODE DRAAD

In 1960 begon, een beetje noodgedwongen, een nieuw hoofdstuk. Het succes van Auberge du Pêcheur deed het oorspronkelijke gebouw in zijn voegen kraken. Met de bouw van een nieuwe vleugel werd daar een mouw aan gepast. In 1986 volgde opnieuw een grondige renovatie waarbij de authenticiteit van het hele pand gelukkig gerespecteerd bleef. Het aantal kamers werd opgetrokken tot zestien, er kwamen voor het eerst seminariefaciliteiten en de gasten konden voortaan ook terecht in een polyvalente feestzaal.


Sindsdien is aan de sfeer van het hoofdgebouw niet meer geraakt. In drie, intussen grondig verbouwde, villa’s naast het oorspronkelijke gebouw werden echter zestien nieuwe kamers ingericht in de vertrouwde stijl van de Auberge. De combinatie met vergader- en seminariezalen bleek een schot in de roos omdat het de privacy garandeert van organisaties die ze in zijn geheel willen afhuren.

© 2017 | Disclaimer

Webdesign | Flockdesign | Ronse

© 2017 | Disclaimer

Webdesign | Flockdesign | Ronse