Verken de Leiestreek: cultuur, natuur en charme in één dag

De tuin van Auberge du Pêcheur ligt te midden van een prachtig landschap, dat uitnodigt tot ontdekken. Je kan de hele dag ontspannen binnen de grenzen van het domein, maar het is ook zeker de moeite waard om de rest van de Leiestreek te verkennen.
Volg bijvoorbeeld een van de prachtige wandel- of fietsroutes waarover je informatie krijgt aan de receptie. Aan de hand van deze tochten ontdek je de streek op eigen tempo, of je nu een lange afstand wil afleggen of slechts zin hebt in een korte uitstap. Breng je eigen fiets mee, of huur een elektrische fiets bij Auberge du Pêcheur.
Op zoek naar inspiratie voor je fietstocht? Misschien zijn deze tussenstops iets voor jou:
- Pauzeer bij de graanstokerij Filliers, een bekend merk waarvan je waarschijnlijk een fles in je kast hebt staan. Benieuwd naar het verhaal achter de stokerij en de rijke geschiedenis die wel 140 jaar teruggaat? Dan is dit een ideale tussenstop.
- Ook het statige kasteel van Ooidonk, gelegen in een meander van de Leie, is absoluut een bezoek waard. Dit indrukwekkende bouwwerk wordt omringd door water en groen, een perfecte plek om even tot rust te komen. Ontdek de rijke en turbulente geschiedenis van het kasteel en laat je betoveren door de middeleeuwse, versterkte burcht met haar prachtige renaissancestijl. Tijdens een rondleiding geeft het kasteel zijn geheimen stukje bij beetje prijs.
- Snuif je graag wat cultuur op? Dan heeft de Leiestreek heel wat te bieden. Bezoek musea in de buurt, zoals het Mudel, Museum Dhondt-Dhaenens, Museum Gevaert-Minne en Museum Gust De Smet. De Leie is bovendien een eeuwenoude inspiratiebron voor kunst. Herken jij in welke werken de rivier terugkomt?

21 oktober 2025
De herfst doet zijn intrede niet onaangekondigd. Naast de goudbruine blaadjes en frisse buitenlucht voel je het seizoen ook binnen bij Auberge du Pêcheur, en vooral op je bord. De keuken hult zich in heerlijke geuren, en je proeft het wildseizoen op je tong. Het nieuwe wildmenu pakt uit met herfstklassiekers uit de keuken, telkens met een verfijnde, eigentijdse toets. Op de kaart, en op je bord, schittert fazant “fine champagne” naast fazant “Brabançonne” . Voor liefhebbers van krachtige, elegante wildsmaken is er ook de hazenrug Harlekijn of wilde eend met butternut en groene kool : een herfstcompositie met aardse tonen en zachte texturen. Elk gerecht is zorgvuldig opgebouwd rond kwalitatieve seizoensproducten, geserveerd in een warme sfeer met zicht op de Leie. Kom proeven van de herfst, ontdek het nieuwe wildmenu in onze brasserie en laat je verwarmen door de smaken van het seizoen.

21 oktober 2025
Op zondag 23 november verwelkomt Auberge du Pêcheur groot en klein voor een feestelijke Sint-brunch. Geen snoepgoed of pepernoten in je schoen, maar wel een rijkelijk gevuld voor-, hoofd- en dessertenbuffet. Met gerookte zalm, romige kazen, verwarmende gerechten en allerlei zoete gebakjes die je maag vullen, terwijl Sinterklaas en Piet zorgen voor een memorabele belevenis. Voor €90 per persoon beleef je een middag vol lekkers: een Sinterklaasfeest zoals je er nog nooit een hebt meegemaakt. Voor al wie braaf is geweest, jong én oud, is er gezelligheid, lekkers en nostalgie in het verschiet. Ideaal voor gezinnen die de feestperiode graag goed inzetten.

21 oktober 2025
In december opent Auberge du Pêcheur opnieuw de deuren van de iconische Winterlodge: een warme, houten cocon waar winterdromen werkelijkheid worden. De voormalige Zomerorangerie krijgt een volledig nieuw jasje. Houten wanden, zachte schapenvachten, fonkelende kerstlichtjes en prachtige kerstbomen zorgen samen voor een onmiskenbare wintersfeer. Klink met vrienden op het einde van het jaar of vier feest met familie: hier geniet je, voor welke gelegenheid je ook samenkomt. De Winterlodge is niet alleen een idyllische plek om gezellig te tafelen, maar ook de locatie bij uitstek voor sfeervolle bedrijfsfeesten, huwelijksdiners en eindejaarsrecepties. De combinatie van authentieke aankleding en culinaire finesse maakt van elk event een ware belevenis.

