Culinair genieten: zomers dinerprogramma

Deze zomer zet Auberge du Pêcheur volop in op warme zomeravonden aan het water, en dat met een reeks unieke culinaire belevenissen. Op dinsdag 10 juni trappen we het seizoen af met het Maatjesfestival. Tijdens een exclusief diner wordt de Hollandse Nieuwe gevierd zoals het hoort: met een verrassend menu en een champagneproeverij.


Later in de zomer komt de Mediterrane sfeer tot leven tijdens de Marché Méditerranée op 21 juli en 15 augustus. Het domein van Auberge verandert dan in een zuiderse markt vol culinaire ontdekkingen, van wijn- en ginproeverijen tot zomerse gerechten. Ondertussen zorgt een dj voor bijpassende achtergrondmuziek, en kan je je genieten van een boottocht op de Leie.


Wie liever kiest voor een rustige zondag, is welkom op 29 juni voor de Sunday Funday. De geur van Limousin côte à l’os en Mowi-zalm op de OFYR, klinkende glazen, en het prachtige decor maken van deze zondag een feest voor de zintuigen.




Geen zin om na een avond aan het water nog naar huis te gaan? Dan biedt het zomerarrangement van Auberge du Pêcheur de mogelijkheid om te overnachten. Zo ontwaak je de volgende dag gewoon weer met zicht op de rivier en de gezellige tuin. Blijf dus gerust nog wat langer plakken.


26 november 2025
Bij Auberge du Pêcheur vullen we die vreemde periode tussen kerst en nieuw met vreugde dankzij ons winterarrangement: een zorgvuldig samengesteld aanbod dat je laat genieten van een laatste rustmoment van het jaar.  Het winterpakket omvat een overnachting in een stijlvolle kamer, een verfijnd driegangendiner en een ontbijtbuffet om ook de dag erna goed in te zetten. Steeds geniet je van de intieme setting en het uitzicht op de Leie, dat wel gemaakt lijkt om rust op te roepen. Overdag nodigt de streek uit tot winterse wandelingen, museabezoeken om op te warmen of een bezoek aan Gent in kerstsfeer. Het ideale arrangement dus voor wie even wil ontsnappen aan de eindejaarsdrukte en graag met opgeladen batterijen aan 2026 begint.
21 oktober 2025
De herfst doet zijn intrede niet onaangekondigd. Naast de goudbruine blaadjes en frisse buitenlucht voel je het seizoen ook binnen bij Auberge du Pêcheur, en vooral op je bord. De keuken hult zich in heerlijke geuren, en je proeft het wildseizoen op je tong. Het nieuwe wildmenu pakt uit met herfstklassiekers uit de keuken, telkens met een verfijnde, eigentijdse toets. Op de kaart, en op je bord, schittert fazant “fine champagne” naast fazant “Brabançonne” . Voor liefhebbers van krachtige, elegante wildsmaken is er ook de hazenrug Harlekijn of wilde eend met butternut en groene kool : een herfstcompositie met aardse tonen en zachte texturen. Elk gerecht is zorgvuldig opgebouwd rond kwalitatieve seizoensproducten, geserveerd in een warme sfeer met zicht op de Leie.  Kom proeven van de herfst, ontdek het nieuwe wildmenu in onze brasserie en laat je verwarmen door de smaken van het seizoen.
21 oktober 2025
Op zondag 23 november verwelkomt Auberge du Pêcheur groot en klein voor een feestelijke Sint-brunch. Geen snoepgoed of pepernoten in je schoen, maar wel een rijkelijk gevuld voor-, hoofd- en dessertenbuffet. Met gerookte zalm, romige kazen, verwarmende gerechten en allerlei zoete gebakjes die je maag vullen, terwijl Sinterklaas en Piet zorgen voor een memorabele belevenis. Voor €90 per persoon beleef je een middag vol lekkers: een Sinterklaasfeest zoals je er nog nooit een hebt meegemaakt. Voor al wie braaf is geweest, jong én oud, is er gezelligheid, lekkers en nostalgie in het verschiet. Ideaal voor gezinnen die de feestperiode graag goed inzetten.