Het verhaal achter Auberge du Pêcheur

Elke plek heeft haar verhaal, en dat van Auberge du Pêcheur begon in de 17e eeuw als een eenvoudige herberg. In 1924 opende de familie De Clercq er een pannenkoekenhuis met vier gastenkamers, dat al snel de favoriet werd van kunstenaars en wandelaars die inspiratie opzochten bij de Leie. De jaren daarna brachten heel wat ontwikkelingen met zich mee: een nieuwe vleugel in de jaren zestig, de constructie van verschillende zalen en meerdere hotelkamers die de jaren tachtig vorm kregen met de familie Vermeersch aan het roer.


Vandaag is Auberge du Pêcheur meer dan enkel een hotel en brasserie. Het is een idyllische ontmoetingsplek waar geschiedenis en modern comfort elkaar vinden. De Leie stroomt er na al die jaren nog steeds langs, het erfgoed blijft gekoesterd, maar de invulling van deze authentieke plek gaat steeds mee met haar tijd.


22 september 2025
September is de ideale periode om je najaarsplannen op te stellen. Plan je teambuilding, bedrijfsevenement of meeting bij Auberge du Pêcheur en laat je inspireren door de prachtige omgeving.
22 september 2025
Even ontsnappen? Combineer een verblijf in ons hotel met een diner in de brasserie en ontdek de charme van de Leiestreek.
7 juli 2025
Je eten smaakt nog beter met de zon op je gezicht en gras onder je voeten. Dat alles komt volledig samen wanneer ook je bord de essentie van de zomer bevat. Daarom stelt Auberge du Pêcheur het nieuwe zomermenu voor: een ware ode aan seizoensproducten, zuiderse inspiratie en culinaire verfijning. De stralende smaakmaker van dit seizoen is het Menu Pêcheur: een zorgvuldig samengestelde driegangenformule die je het beste van de zomer voorschotelt. Van verse garnaalkroketten tot delicate zeebaarsfilet met mosselen , of een smaakvolle parelhoenfilet . Afsluiten doe je hier in stijl en verfrissing met een klassieke dame blanche of een zonnige combinatie van kersen, limoen en yoghurt . Daarnaast speelt het concept to share or not to share met gerechtjes voor het hele gezelschap of alleen voor jou. Denk aan oesters Ostra Regal, gamba’s met limoen en sriracha , of witte pens met huisgemaakte pickles . Laat je je liever verrassen door de suggesties van de keuken? Dan kan je rekenen op onder andere babykreeft belle-vue en crispy ravioli gevuld met aubergine, burrata en artisjok . En uiteraard luidt Auberge du Pêcheur ook het mosselseizoen feestelijk in met klassiekers ‘à la nature’ of met witte wijn. Trotseer het warme weer aan tafel bij Auberge du Pêcheur en beleef de zomer zoals het hoort.