Jouw ideale weekenduitstap

Deconnecteren? Daar heb je niet altijd een week verlof voor nodig. Soms volstaat een weekendje om je batterijen grondig op te laden. En een korte maar krachtige uitstap naar de Leiestreek doet precies dat: onthaasten te midden van cultuur, natuur en culinaire verwennerij.


Auberge du Pêcheur ontvangt je met plezier tijdens je uitstap. Check in op een stijlvolle kamer, kijk uit over de rivier en voel de drukte van de week spontaan van je afglijden. Vanuit het verblijf fiets of wandel je naar charmante dorpen en langs groene paden. Ook cultuur en erfgoed liggen hier aan je voeten: van musea zoals Dhont-Dhaenens in Latem tot het kasteel van Ooidonk.


’s Avonds verwelkomen we je opnieuw op het terras van onze brasserie, in een setting die net zo betoverend is als de kaart. Dit najaar geniet je van nieuwe creaties met pure producten in de hoofdrol. Het lunchmenu verrast met een voorgerecht en hoofdgerecht van de dag.


Meer honger? Dan is er ook een nieuw Menu Pêcheur, waar klassieke garnaalkroketten of tartaar van zeebaars met venkel en pompelmoes de toon zetten, gevolgd door een doradefilet met risotto of een sappige kalfsribeye. Het menu sluit zoet af met een huisgemaakte dame blanche, een frisse creatie van Granny Smith en chocolade, of een Irish coffee. Ook suggesties als carpaccio van Sint-Jakobsvrucht en krokante ravioli met aubergine zijn het ontdekken waard.


Voor wie het plaatje compleet wil maken, is er de Dine & Stay deal: een verfijnd driegangenmenu in onze brasserie, gevolgd door een overnachting in een stijlvolle comfort kamer. ’s Ochtends ontwaak je met een uitgebreid ontbijt, de ideale start van een nieuwe dag vol ontdekking en ontspanning. Het prijskaartje van dit arrangement? € 254 euro voor een kamer voor twee, exclusief een city taks van € 3 per persoon, per nacht.

Of je nu een romantische tweedaagse met je partner plant of een ontspannen uitstap met vrienden: een weekend bij Auberge du Pêcheur is altijd een goed idee.


21 oktober 2025
De herfst doet zijn intrede niet onaangekondigd. Naast de goudbruine blaadjes en frisse buitenlucht voel je het seizoen ook binnen bij Auberge du Pêcheur, en vooral op je bord. De keuken hult zich in heerlijke geuren, en je proeft het wildseizoen op je tong. Het nieuwe wildmenu pakt uit met herfstklassiekers uit de keuken, telkens met een verfijnde, eigentijdse toets. Op de kaart, en op je bord, schittert fazant “fine champagne” naast fazant “Brabançonne” . Voor liefhebbers van krachtige, elegante wildsmaken is er ook de hazenrug Harlekijn of wilde eend met butternut en groene kool : een herfstcompositie met aardse tonen en zachte texturen. Elk gerecht is zorgvuldig opgebouwd rond kwalitatieve seizoensproducten, geserveerd in een warme sfeer met zicht op de Leie.  Kom proeven van de herfst, ontdek het nieuwe wildmenu in onze brasserie en laat je verwarmen door de smaken van het seizoen.
21 oktober 2025
Op zondag 23 november verwelkomt Auberge du Pêcheur groot en klein voor een feestelijke Sint-brunch. Geen snoepgoed of pepernoten in je schoen, maar wel een rijkelijk gevuld voor-, hoofd- en dessertenbuffet. Met gerookte zalm, romige kazen, verwarmende gerechten en allerlei zoete gebakjes die je maag vullen, terwijl Sinterklaas en Piet zorgen voor een memorabele belevenis. Voor €90 per persoon beleef je een middag vol lekkers: een Sinterklaasfeest zoals je er nog nooit een hebt meegemaakt. Voor al wie braaf is geweest, jong én oud, is er gezelligheid, lekkers en nostalgie in het verschiet. Ideaal voor gezinnen die de feestperiode graag goed inzetten.
21 oktober 2025
In december opent Auberge du Pêcheur opnieuw de deuren van de iconische Winterlodge: een warme, houten cocon waar winterdromen werkelijkheid worden. De voormalige Zomerorangerie krijgt een volledig nieuw jasje. Houten wanden, zachte schapenvachten, fonkelende kerstlichtjes en prachtige kerstbomen zorgen samen voor een onmiskenbare wintersfeer. Klink met vrienden op het einde van het jaar of vier feest met familie: hier geniet je, voor welke gelegenheid je ook samenkomt.  De Winterlodge is niet alleen een idyllische plek om gezellig te tafelen, maar ook de locatie bij uitstek voor sfeervolle bedrijfsfeesten, huwelijksdiners en eindejaarsrecepties. De combinatie van authentieke aankleding en culinaire finesse maakt van elk event een ware belevenis.