Jouw ideale weekenduitstap

Deconnecteren? Daar heb je niet altijd een week verlof voor nodig. Soms volstaat een weekendje om je batterijen grondig op te laden. En een korte maar krachtige uitstap naar de Leiestreek doet precies dat: onthaasten te midden van cultuur, natuur en culinaire verwennerij.


Auberge du Pêcheur ontvangt je met plezier tijdens je uitstap. Check in op een stijlvolle kamer, kijk uit over de rivier en voel de drukte van de week spontaan van je afglijden. Vanuit het verblijf fiets of wandel je naar charmante dorpen en langs groene paden. Ook cultuur en erfgoed liggen hier aan je voeten: van musea zoals Dhont-Dhaenens in Latem tot het kasteel van Ooidonk.


’s Avonds verwelkomen we je opnieuw op het terras van onze brasserie, in een setting die net zo betoverend is als de kaart. Dit najaar geniet je van nieuwe creaties met pure producten in de hoofdrol. Het lunchmenu verrast met een voorgerecht en hoofdgerecht van de dag.


Meer honger? Dan is er ook een nieuw Menu Pêcheur, waar klassieke garnaalkroketten of tartaar van zeebaars met venkel en pompelmoes de toon zetten, gevolgd door een doradefilet met risotto of een sappige kalfsribeye. Het menu sluit zoet af met een huisgemaakte dame blanche, een frisse creatie van Granny Smith en chocolade, of een Irish coffee. Ook suggesties als carpaccio van Sint-Jakobsvrucht en krokante ravioli met aubergine zijn het ontdekken waard.


Voor wie het plaatje compleet wil maken, is er de Dine & Stay deal: een verfijnd driegangenmenu in onze brasserie, gevolgd door een overnachting in een stijlvolle comfort kamer. ’s Ochtends ontwaak je met een uitgebreid ontbijt, de ideale start van een nieuwe dag vol ontdekking en ontspanning. Het prijskaartje van dit arrangement? € 254 euro voor een kamer voor twee, exclusief een city taks van € 3 per persoon, per nacht.

Of je nu een romantische tweedaagse met je partner plant of een ontspannen uitstap met vrienden: een weekend bij Auberge du Pêcheur is altijd een goed idee.


22 september 2025
Elke plek heeft haar verhaal, en dat van Auberge du Pêcheur begon in de 17e eeuw als een eenvoudige herberg. In 1924 opende de familie De Clercq er een pannenkoekenhuis met vier gastenkamers, dat al snel de favoriet werd van kunstenaars en wandelaars die inspiratie opzochten bij de Leie. De jaren daarna brachten heel wat ontwikkelingen met zich mee: een nieuwe vleugel in de jaren zestig, de constructie van verschillende zalen en meerdere hotelkamers die de jaren tachtig vorm kregen met de familie Vermeersch aan het roer. Vandaag is Auberge du Pêcheur meer dan enkel een hotel en brasserie. Het is een idyllische ontmoetingsplek waar geschiedenis en modern comfort elkaar vinden. De Leie stroomt er na al die jaren nog steeds langs, het erfgoed blijft gekoesterd, maar de invulling van deze authentieke plek gaat steeds mee met haar tijd.
22 september 2025
September is de ideale periode om je najaarsplannen op te stellen. Plan je teambuilding, bedrijfsevenement of meeting bij Auberge du Pêcheur en laat je inspireren door de prachtige omgeving.
7 juli 2025
Je eten smaakt nog beter met de zon op je gezicht en gras onder je voeten. Dat alles komt volledig samen wanneer ook je bord de essentie van de zomer bevat. Daarom stelt Auberge du Pêcheur het nieuwe zomermenu voor: een ware ode aan seizoensproducten, zuiderse inspiratie en culinaire verfijning. De stralende smaakmaker van dit seizoen is het Menu Pêcheur: een zorgvuldig samengestelde driegangenformule die je het beste van de zomer voorschotelt. Van verse garnaalkroketten tot delicate zeebaarsfilet met mosselen , of een smaakvolle parelhoenfilet . Afsluiten doe je hier in stijl en verfrissing met een klassieke dame blanche of een zonnige combinatie van kersen, limoen en yoghurt . Daarnaast speelt het concept to share or not to share met gerechtjes voor het hele gezelschap of alleen voor jou. Denk aan oesters Ostra Regal, gamba’s met limoen en sriracha , of witte pens met huisgemaakte pickles . Laat je je liever verrassen door de suggesties van de keuken? Dan kan je rekenen op onder andere babykreeft belle-vue en crispy ravioli gevuld met aubergine, burrata en artisjok . En uiteraard luidt Auberge du Pêcheur ook het mosselseizoen feestelijk in met klassiekers ‘à la nature’ of met witte wijn. Trotseer het warme weer aan tafel bij Auberge du Pêcheur en beleef de zomer zoals het hoort.