De zomer op je bord: favorieten van de chef

Bij Auberge du Pêcheur zijn we ervan overtuigd dat elk seizoen een ander verhaal vertelt. En de zomer? Die vertelt levendig over zonovergoten kleuren en smaken. Voor het nieuwe menu liet onze chef Dennis De Reu zich inspireren door alles wat de zomertuin te bieden heeft: asperges in volle glorie, verse vis, jonge groenten en mediterrane toetsen die het licht wel lijken te vangen op je bord.


De asperge speelt deze maanden de hoofdrol. Je krijgt ze onder andere voorgeschoteld in hun puurste vorm, op Vlaamse wijze, of in combinatie met gerookte zalm en mousseline. Ook liefhebbers van vis en zeevruchten worden verwend met frisse creaties, zoals tartaar van zeebaars met tomaat en avocado, of kortgebakken tonijn, op smaak gebracht met wasabi en wakame.


Voor wie liever warm dineert, is er onder andere lamskroon met tuinboontjes en een krokante rösti-aardappel, of een ‘surf en turf’-linguine met gamba’s, truffel en mangalicaham. De crispy, vegetarische ravioli gevuld met aubergine en burrata, afgewerkt met artisjok, is ook zeker het proberen waard.



Kortom: het menu nodigt uit tot proeven, ontdekken en vooral genieten.

26 november 2025
Bij Auberge du Pêcheur vullen we die vreemde periode tussen kerst en nieuw met vreugde dankzij ons winterarrangement: een zorgvuldig samengesteld aanbod dat je laat genieten van een laatste rustmoment van het jaar.  Het winterpakket omvat een overnachting in een stijlvolle kamer, een verfijnd driegangendiner en een ontbijtbuffet om ook de dag erna goed in te zetten. Steeds geniet je van de intieme setting en het uitzicht op de Leie, dat wel gemaakt lijkt om rust op te roepen. Overdag nodigt de streek uit tot winterse wandelingen, museabezoeken om op te warmen of een bezoek aan Gent in kerstsfeer. Het ideale arrangement dus voor wie even wil ontsnappen aan de eindejaarsdrukte en graag met opgeladen batterijen aan 2026 begint.
21 oktober 2025
De herfst doet zijn intrede niet onaangekondigd. Naast de goudbruine blaadjes en frisse buitenlucht voel je het seizoen ook binnen bij Auberge du Pêcheur, en vooral op je bord. De keuken hult zich in heerlijke geuren, en je proeft het wildseizoen op je tong. Het nieuwe wildmenu pakt uit met herfstklassiekers uit de keuken, telkens met een verfijnde, eigentijdse toets. Op de kaart, en op je bord, schittert fazant “fine champagne” naast fazant “Brabançonne” . Voor liefhebbers van krachtige, elegante wildsmaken is er ook de hazenrug Harlekijn of wilde eend met butternut en groene kool : een herfstcompositie met aardse tonen en zachte texturen. Elk gerecht is zorgvuldig opgebouwd rond kwalitatieve seizoensproducten, geserveerd in een warme sfeer met zicht op de Leie.  Kom proeven van de herfst, ontdek het nieuwe wildmenu in onze brasserie en laat je verwarmen door de smaken van het seizoen.
21 oktober 2025
Op zondag 23 november verwelkomt Auberge du Pêcheur groot en klein voor een feestelijke Sint-brunch. Geen snoepgoed of pepernoten in je schoen, maar wel een rijkelijk gevuld voor-, hoofd- en dessertenbuffet. Met gerookte zalm, romige kazen, verwarmende gerechten en allerlei zoete gebakjes die je maag vullen, terwijl Sinterklaas en Piet zorgen voor een memorabele belevenis. Voor €90 per persoon beleef je een middag vol lekkers: een Sinterklaasfeest zoals je er nog nooit een hebt meegemaakt. Voor al wie braaf is geweest, jong én oud, is er gezelligheid, lekkers en nostalgie in het verschiet. Ideaal voor gezinnen die de feestperiode graag goed inzetten.