De zomer op je bord: favorieten van de chef

Bij Auberge du Pêcheur zijn we ervan overtuigd dat elk seizoen een ander verhaal vertelt. En de zomer? Die vertelt levendig over zonovergoten kleuren en smaken. Voor het nieuwe menu liet onze chef Dennis De Reu zich inspireren door alles wat de zomertuin te bieden heeft: asperges in volle glorie, verse vis, jonge groenten en mediterrane toetsen die het licht wel lijken te vangen op je bord.


De asperge speelt deze maanden de hoofdrol. Je krijgt ze onder andere voorgeschoteld in hun puurste vorm, op Vlaamse wijze, of in combinatie met gerookte zalm en mousseline. Ook liefhebbers van vis en zeevruchten worden verwend met frisse creaties, zoals tartaar van zeebaars met tomaat en avocado, of kortgebakken tonijn, op smaak gebracht met wasabi en wakame.


Voor wie liever warm dineert, is er onder andere lamskroon met tuinboontjes en een krokante rösti-aardappel, of een ‘surf en turf’-linguine met gamba’s, truffel en mangalicaham. De crispy, vegetarische ravioli gevuld met aubergine en burrata, afgewerkt met artisjok, is ook zeker het proberen waard.



Kortom: het menu nodigt uit tot proeven, ontdekken en vooral genieten.

3 juni 2025
Dé trekpleister aan de Leie deze zomer? Onze sfeervolle pop-up zomerbar . De tuin, die zich nestelt langs de oevers van de rivier, vormt het perfecte decor voor een gezellige namiddag of een lange, zwoele zomeravond. Denk maar aan een vol glas, de zon op je gezicht en haar weerspiegeling in het water.  In deze zomerse setting serveren we verfrissende cocktails, heerlijke wijnen en kleine, smaakvolle gerechten die perfect passen bij het seizoen. De zomerbar is de ideale plek voor een spontane stop na een wandeling, een pauze tijdens een fietstocht of een afspraak met vrienden of collega’s. De ongedwongen sfeer, gecombineerd met het unieke uitzicht en de verfijnde Auberge-toets, zorgt voor een echt vakantiegevoel. Kom langs voor een snelle aperitief of een lange, luie middag onder de bomen en droom weg bij de charme van onze tuin. De zomerbar opent officieel op woensdag 2 juli . De openingsuren en andere informatie vind je hier.
3 juni 2025
Deze zomer zet Auberge du Pêcheur volop in op warme zomeravonden aan het water, en dat met een reeks unieke culinaire belevenissen. Op dinsdag 10 juni trappen we het seizoen af met het Maatjesfestival. Tijdens een exclusief diner wordt de Hollandse Nieuwe gevierd zoals het hoort: met een verrassend menu en een champagneproeverij. Later in de zomer komt de Mediterrane sfeer tot leven tijdens de Marché Méditerranée op 21 juli en 15 augustus . Het domein van Auberge verandert dan in een zuiderse markt vol culinaire ontdekkingen, van wijn- en ginproeverijen tot zomerse gerechten. Ondertussen zorgt een dj voor bijpassende achtergrondmuziek, en kan je je genieten van een boottocht op de Leie. Wie liever kiest voor een rustige zondag, is welkom op 29 juni voor de Sunday Funday. De geur van Limousin côte à l’os en Mowi-zalm op de OFYR, klinkende glazen, en het prachtige decor maken van deze zondag een feest voor de zintuigen.  Geen zin om na een avond aan het water nog naar huis te gaan? Dan biedt het zomerarrangement van Auberge du Pêcheur de mogelijkheid om te overnachten. Zo ontwaak je de volgende dag gewoon weer met zicht op de rivier en de gezellige tuin. Blijf dus gerust nog wat langer plakken.
15 april 2025
Verken de Leiestreek tijdens je fietstocht met tussenstops bij graanstokerij Filliers, kasteel van Ooidonk, Mudel, Museum Dhondt-Dhaenens, Museum Gevaert-Minne en Museum Gust De Smet
15 april 2025
Auberge du Pêcheur is naast een hotel, brasserie en feestzaal ook een perfecte locatie voor vergaderingen en meerdaagse seminaries
A restaurant with tables , chairs , umbrellas and a lake in the background.
15 april 2025
Op zondag 18 mei, 1 juni en 29 juni nodigt Auberge du Pêcheur je uit voor een namiddag vol culinaire verwennerij