De zomer op je bord: favorieten van de chef

Bij Auberge du Pêcheur zijn we ervan overtuigd dat elk seizoen een ander verhaal vertelt. En de zomer? Die vertelt levendig over zonovergoten kleuren en smaken. Voor het nieuwe menu liet onze chef Dennis De Reu zich inspireren door alles wat de zomertuin te bieden heeft: asperges in volle glorie, verse vis, jonge groenten en mediterrane toetsen die het licht wel lijken te vangen op je bord.


De asperge speelt deze maanden de hoofdrol. Je krijgt ze onder andere voorgeschoteld in hun puurste vorm, op Vlaamse wijze, of in combinatie met gerookte zalm en mousseline. Ook liefhebbers van vis en zeevruchten worden verwend met frisse creaties, zoals tartaar van zeebaars met tomaat en avocado, of kortgebakken tonijn, op smaak gebracht met wasabi en wakame.


Voor wie liever warm dineert, is er onder andere lamskroon met tuinboontjes en een krokante rösti-aardappel, of een ‘surf en turf’-linguine met gamba’s, truffel en mangalicaham. De crispy, vegetarische ravioli gevuld met aubergine en burrata, afgewerkt met artisjok, is ook zeker het proberen waard.



Kortom: het menu nodigt uit tot proeven, ontdekken en vooral genieten.

21 oktober 2025
De herfst doet zijn intrede niet onaangekondigd. Naast de goudbruine blaadjes en frisse buitenlucht voel je het seizoen ook binnen bij Auberge du Pêcheur, en vooral op je bord. De keuken hult zich in heerlijke geuren, en je proeft het wildseizoen op je tong. Het nieuwe wildmenu pakt uit met herfstklassiekers uit de keuken, telkens met een verfijnde, eigentijdse toets. Op de kaart, en op je bord, schittert fazant “fine champagne” naast fazant “Brabançonne” . Voor liefhebbers van krachtige, elegante wildsmaken is er ook de hazenrug Harlekijn of wilde eend met butternut en groene kool : een herfstcompositie met aardse tonen en zachte texturen. Elk gerecht is zorgvuldig opgebouwd rond kwalitatieve seizoensproducten, geserveerd in een warme sfeer met zicht op de Leie.  Kom proeven van de herfst, ontdek het nieuwe wildmenu in onze brasserie en laat je verwarmen door de smaken van het seizoen.
21 oktober 2025
Op zaterdag 23 november verwelkomt Auberge du Pêcheur groot en klein voor een feestelijke Sint-brunch. Geen snoepgoed of pepernoten in je schoen, maar wel een rijkelijk gevuld voor-, hoofd- en dessertenbuffet. Met gerookte zalm, romige kazen, verwarmende gerechten en allerlei zoete gebakjes die je maag vullen, terwijl Sinterklaas en Piet zorgen voor een memorabele belevenis. Voor €90 per persoon beleef je een middag vol lekkers: een Sinterklaasfeest zoals je er nog nooit een hebt meegemaakt. Voor al wie braaf is geweest, jong én oud, is er gezelligheid, lekkers en nostalgie in het verschiet. Ideaal voor gezinnen die de feestperiode graag goed inzetten.
21 oktober 2025
In december opent Auberge du Pêcheur opnieuw de deuren van de iconische Winterlodge: een warme, houten cocon waar winterdromen werkelijkheid worden. De voormalige Zomerorangerie krijgt een volledig nieuw jasje. Houten wanden, zachte schapenvachten, fonkelende kerstlichtjes en prachtige kerstbomen zorgen samen voor een onmiskenbare wintersfeer. Klink met vrienden op het einde van het jaar of vier feest met familie: hier geniet je, voor welke gelegenheid je ook samenkomt.  De Winterlodge is niet alleen een idyllische plek om gezellig te tafelen, maar ook de locatie bij uitstek voor sfeervolle bedrijfsfeesten, huwelijksdiners en eindejaarsrecepties. De combinatie van authentieke aankleding en culinaire finesse maakt van elk event een ware belevenis.